Хмельницькі трансплантологи пересадили нирку від матері до сина

Хмельницькі трансплантологи пересадили нирку від матері до сина

Фото
Укрінформ
У Хмельницькій обласній лікарні група трансплантологів самостійно провела пересадку здорової нирки, яку для сина віддала мама.

Про це повідомила у Фейсбуці Хмельницька обласна лікарня, передає Укрінформ.

“Важливо щось робити вперше, бо воно запамʼятовується. Вперше провести трансплантацію під керівництвом досвідчених колег, вперше від неродинного донора і от нещодавно, наші лікарі, вперше провели трансплантацію нирки самостійно!”, - йдеться в дописі.

У лікарні зазначили, що Олександр Сергєєв із Донеччини два роки жив на гемодіалізі. Коли відділення лікарні, де він проходив діаліз, переїхало у Хмельницький, чоловік дізнався, що тут, в урологічному відділенні Хмельницької обласної лікарні, проводять трансплантацію нирки.

За словами завідувача відділення урології КНП “Хмельницька обласна лікарня” Олексія Підмурняка, чоловік просто прийшов запитати, чи роблять такі операції. І вже через кілька тижнів, після проведених досліджень, аналізів та підготовки, йому пересадили здорову нирку, яку для сина віддала мама.

“Випадок унікальний тим, що ми виконали родинну трансплантацію, але вже повністю власними силами. Велика вдячність тим людям, які нас навчили це робити, далі ми вже готові виконувати трансплантацію силами трансплантологів та судинних хірургів Хмельницької обласної лікарні. Ми до цього йшли кілька років”, - зазначив Олексій Підмурняк, який є також головою групи трансплантологів.

Читайте також: У Львові успішно провели трансплантацію кісткового мозку 10-річній дитині

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді у Хмельницькому львівські та хмельницькі трансплантологи об’єдналися двома командами і пересадили серце чоловікові із Червонограда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-