Уряд ухвалив порядок реалізації програми медгарантій на 2024 рік

Уряд ухвалив порядок реалізації програми медгарантій на 2024 рік

Укрінформ
Сьогодні Кабінет міністрів ухвалив Порядок реалізації програми медичних гарантій на 2024 рік. На  реалізацію програми виділено рекордну суму – 159 млрд грн.   

Про це Укрінформу повідомили у Національній службі здоров’я України.

Пріоритетом Програми медичних гарантій у 2024 році буде відновлення людського потенціалу: послуги з реабілітації, психічне здоров’я. 

Також передбачені нові напрямки – допоміжні репродуктивні технології та трансплантація. Запланований бюджет Програми медгарантій – майже 159 млрд грн. Це на 16 млрд. грн. більше, ніж 2023 року. Із загальної суми 5,2 млрд грн виділили на реімбурсацію лікарських засобів. 

Читайте також: Інститути Національної академії меднаук фінансуватимуться через НСЗУ

Загалом, у Програмі медгарантій на наступний рік передбачено 44 пакети послуг. Серед яких три нових: “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)”; “Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів”; “Лікування дорослих та дітей методом трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин”.

Програма реімбурсації “Доступні ліки” – розвиватиметься в межах наявних напрямків. У другій половині року планується збільшення кількості препаратів, які зможуть отримувати пацієнти безоплатно або з частковою доплатою за напрямом розлади психіки та поведінки, епілепсія.

Тарифи за пакетами Програми медичних гарантій у 2024 році удосконалено та пріоритезовано. За деякими напрямами змінені підходи в частині оплати медичної послуги шляхом впровадження груп складності та віднесення тих чи інших станів до відповідних груп складності медичної послуги, до яких встановлено відповідні коефіцієнти складності випадку, які застосовуються до базової ставки, повідомили в НСЗУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-