У Чернівецькій лікарні швидкої допомоги з’явилися нові рентген-системи

У Чернівецькій лікарні швидкої допомоги з’явилися нові рентген-системи

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій лікарні швидкої допомоги завдяки спільному з румунськими партнерами прєкту з’явилися три нові рентген-системи.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Чернівецької обласної ради, передає Укрінформ.

“У Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги з’явилися 3 нові рентген-системи. Їх закупили в рамках реалізації транскордонного проєкту “Підвищення готовності до надзвичайних ситуацій медичних закладів Чернівецької області та Сучавського повіту”, який реалізує заклад спільно із румунськими партнерами”, - йдеться в дописі.

За словами заступника генерального директора закладу Олександра Плегуци, отримані рентген-системи розраховані на 2 і 3 робочі місця, вони дадуть змогу одночасно обстежувати більшу кількість пацієнтів.

“Рентген-кабінет на травмпункті лікарні обслуговує близько 100 людей за добу. За місяць ця цифра сягає 5 тисяч. Старий попередній апарат не витримував великого навантаження та не давав якісних знімків”, - розповів лікар.

В облраді поінформували, що завдяки проєкту в лікарні відремонтували окремі приміщення на трьох поверхах, закупили низькотемпературне плазмове стерилізаційне обладнання, хірургічні кабінети лікарні устаткували спеціалізованим та лапароскопічним обладнанням, а палати інтенсивної терапії отримали монітори пацієнта та апарати ШВЛ, також придбано обладнання для протиопікової терапії.

Як повідомляв Укрінформ, у липні в Києві спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва запровадили проєкт зі встановлення автономних сонячних електростанцій для безперебійного енергопостачання лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-