Глобальний фонд виділяє Україні $165 мільйонів на боротьбу з ВІЛ і туберкульозом

Глобальний фонд виділяє Україні $165 мільйонів на боротьбу з ВІЛ і туберкульозом

Укрінформ
Глобальний фонд виділяє Україні 165 млн доларів безповоротної фінансової допомоги на програми 2024-2026 років у сфері протидії ВІЛ і туберкульозу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

Як зазначають в МОЗ, йдеться про три грантові угоди за програмою «Стійка відповідь на епідемії ВІЛ і ТБ в умовах війни та відновлення України», які реалізовуватимуться в Україні впродовж наступних 3 років. Сума безповоротного фінансування від Глобального фонду за ними перевищує 165 млн доларів. Запит на 2024-2026 роки до Глобального фонду Україна подала 29 травня. Згідно з рішенням правління Глобального фонду три гранти для України погоджено.

«Повномасштабна війна поставила перед нашою медичною системою чимало викликів. Завдяки підтримці та активній залученості міжнародних партнерів ми навіть в таких складних умовах маємо можливість продовжувати реалізацію важливих для нас програм. Дякую правлінню Глобального фонду за погодження надісланого нами запиту та виділення 165 млн доларів безповоротної фінансової допомоги на програми 2024-2026 років. Ці кошти будуть спрямовані на медичне забезпечення українців, що живуть з ВІЛ та туберкульозом, а також протидію соціально небезпечним хворобам», - зазначив міністр охорони здоров’я України - голова Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІД Віктор Ляшко.

В МОЗ нагадали, що за попередніми програмами Глобального фонду було залучено 913 млн доларів безповоротної фінансової допомоги для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і спрямовано ці кошти на заходи боротьби з соціально небезпечними хворобами в Україні.

Читайте також: Медичний профілактичний огляд: на які зміни чекати у 2024 році

Координатором з реалізації програм Глобального фонду виступає Національна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Наразі та на 2024-2026 роки виконавцями програм визначені: державна установа «Центр громадського здоров’я МОЗ України», міжнародний благодійний фонд «Альянс громадського здоров’я» та БО «100 відсотків життя».

Як повідомляв Укрінформ, за даними Центру громадського здоровʼя, у листопаді 2023 року в Україні офіційно зареєстровано 948 нових випадків ВІЛ-інфекції та 1433 випадки туберкульозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-