Два медзаклади Лимана отримали гуманітарну допомогу від ВООЗ

Два медзаклади Лимана отримали гуманітарну допомогу від ВООЗ

Фото
Укрінформ
Два заклади охорони здоров’я у Лимані, які обслуговують близько 12 000 людей, отримали гуманітарну допомогу від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я у Телеграмі.

Згідно з повідомленням, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко разом із д-р Ярно Хабіхтом, Представником ВООЗ в Україні, та Емануеле Бруні, менеджером ВООЗ із питань врегулювання інцидентів в Україні, спільно відвідали місто Лиман Донецької області, аби особисто передати життєво важливі медичні товари для двох закладів охорони здоров’я, які обслуговують близько 12 000 людей, у тому числі приблизно 600 дітей.

Зокрема йдеться про медикаменти для лікування неінфекційних захворювань (таких як серцево-судинні захворювання, цукровий діабет та інше), базове медичне обладнання (отоскопи, стетоскопи, глюкометри), а також життєво необхідні ліки, пов’язані зі специфікою надання меддопомоги в холодну пору року, антибактеріальні препарати та медичні товари для надання первинної медичної допомоги дітям.

Читайте також: На захопленій території Запорізької області не вистачає 1200 лікарів

Зазначену гуманітарну допомогу отримали два медичні заклади Лиману — Центр первинної медико-санітарної допомоги та Центральна районна лікарня. Це дозволить їм створити запас необхідних лікарських засобів на три місяці.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2022 року 81-ша окрема аеромобільна бригада і Батальйон оперативного призначення Національної гвардії України ім. Сергія Кульчицького звільнили Лиман від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-