У Миколаєві створюють перинатальний центр

У Миколаєві створюють перинатальний центр

Укрінформ
У Миколаєві створюють перинатальний центр, який надаватиме медичну допомогу при акушерській, гінекологічній, неонатальній та інших патологіях.

Про це повідомила Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

Миколаєві створюють перинатальний центр. Заклад другого рівня надаватиме висококваліфіковану медичну допомогу при акушерській, гінекологічній, неонатальній та інших патологіях. Медичний центр оснастять сучасним обладнанням. Фахівці вже зараз проходять навчання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у медзакладі в першу чергу надаватимуть допомогу новонародженим, які передчасно з'явилися на світ чи мають малу вагу. Їх не треба буде переводити в інші заклади.

Крім того, в закладі відкриють мамологічне відділення. Сучасний мамограф вже закуплений, наступного року підготують приміщення та встановлять систему. У відділенні жінки Миколаєва та області зможуть пройти профілактичний огляд та лікування доброякісних новоутворень молочних залоз. Зараз подібні обстеження можна виконати тільки в обласній онкологічній лікарні.

Зазначається, що також триває робота і над створенням лікувально-діагностичного центру на базі міської дитячої лікарні №2 - проєкт на стадії підготовки документації. Цей заклад дозволить надавати всі медичні послуги в одному місці, що значно підвищить комфорт для маленьких пацієнтів.

Сьогодні в місті працюють 6 поліклінічних відділень, які територіально знаходяться в різних районах, що викликає незручності. Проєктом також передбачено укриття та переходи зі стаціонару в діагностичний центр. Він має стати найсучаснішим дитячим лікувальним закладом у місті.

Читайте також: Україна отримала від ЮНІСЕФ 20 неонатальних швидких для дитячих лікарень

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві на базі однієї з міських лікарень працює реабілітаційний центр, в якому від початку року допомогу отримали більш як 1 700 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-