У Японії підтвердили першу смерть від мавпячої віспи

У Японії підтвердили першу смерть від мавпячої віспи

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я Японії повідомило про перший у країні смертельний випадок через зараження мавпячою віспою.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

У відомстві розповіли, що у померлого 30-річного чоловіка, який мешкав неподалік Токіо, діагностували мавпячу віспу два місяці тому, у вересні.

Раніше у нього виявили вірус імунодефіциту людини, ВІЛ, тож його імунітет був ослаблений, через що хвороба загострилася.

Медики зауважили, що чоловік не мав історії подорожей за кордон, тож заразився мавпячою віспою на території країни.

За даними міністерства, перший випадок мавпячої віспи в Японії було підтверджено в липні минулого року, а станом на початок грудня в країні було 227 підтверджених випадків.

Ця хвороба викликає високу температуру, головний біль і збільшення лімфатичних вузлів із наступним висипанням на обличчі та інших частинах тіла.

Більшість людей одужують самостійно через два-чотири тижні. Водночас у дітей, вагітних жінок та людей із ослабленим імунітетом може спостерігатись загострення симптомів.

Читайте також: У китайському Макао виявили перший випадок мавпячої віспи

За даними Національного інституту інфекційних захворювань Японії, із січня 2022 року по вересень цього року в усьому світі було зареєстровано понад 90 тисяч випадків захворювання та 157 смертей від мавпячої віспи.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у травні заявила, що глобальний спалах мавпячої віспи більше не є міжнародною надзвичайною ситуацією після різкого зниження кількості випадків за останні місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-