У лікарні на Львівщині встановили комп’ютерний томограф

У лікарні на Львівщині встановили комп’ютерний томограф

Укрінформ
У Золочівській лікарні на Львівщині встановили новітній комп’ютерний томограф.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"У Золочівській центральній районній лікарні, що на Львівщині, інстальовано новий сканер для комп’ютерної томографії Optima CT520, виробництва GE. Медичне обладнання поставлене у рамках одного зі спільних проєктів Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку", - йдеться у повідомленні.

Як додали в МОЗ, медобладнання вже змонтовано, а медичний персонал проходить навчання для подальшої роботи з обладнанням. Медики зможуть працювати з КТ після отримання дозволу на право експлуатації апарату від ДІЯР.

За даними міністерства, зараз населення Золочівської територіальної громади становить понад 49 тис. осіб, населення ж усього Золочівського району — понад 162 тис. осіб. Лише впродовж цього року медичні послуги в лікарні отримали понад 136 тис. пацієнтів.

Комп’ютерна томографія (КТ) забезпечує оперативну та точну діагностику пацієнтів. Медобладнання дасть можливість своєчасно та достовірно діагностувати різноманітні патології та хвороби й, відповідно, своєчасно надавати медичну допомогу пацієнтам. Поява КТ розширить можливості в наданні послуг для хірургів, травматологів, урологів, гінекологів, рентгенологів.

Крім того, завдяки наявності КТ-сканера у медзакладі пацієнти зможуть отримувати потрібні медичні сервіси, не звертаючись за КТ-діагностикою в інші медзаклади, що дуже зручно для пацієнтів.

Читайте також: На Франківщині змонтували новітній комп’ютерний томограф

Як повідомлялося, у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні встановлено сучасний апарат КТ Revolution Maxima виробництва GE.

Всього у рамках співпраці МОЗ та Світового банку було закуплено 24 компʼютерних томографи. До медзакладів по всій Україні вже доставлено шість таких апаратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-