До закордонних клінік цього тижня відправили на реабілітацію і протезування 32 громадян України

До закордонних клінік цього тижня відправили на реабілітацію і протезування 32 громадян України

Укрінформ
До закордонних клінік цього тижня відправили на реабілітацію і протезування 32 громадян України.

Про це повідомляється на сайті МОЗ, передає Укрінформ.

"Так, цього тижня було евакуйовано 25 пацієнтів до Франції, Німеччини, Нідерландів та Швеції. У групі евакуйованих – пацієнти з травмуваннями та онкопацієнти з Києва, Черкас, Рівного, Вінниці, Львова та Харкова. Ще 7 пацієнтів евакуйовано цього тижня на лікування та реабілітацію до США та Польщі за допомоги благодійних фондів", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що МОЗ спільно з Єврокомісією та іншими міжнародними партнерами продовжують евакуювати постраждалих українців до спеціалізованих клінік Європи на лікування та реабілітацію.

Читайте також: До клінік Європи на лікування евакуювали вже понад 4,1 тисячі українців - МОЗ

Від початку війни у рамках співпраці МОЗ та Єврокомісії за підтримки ВООЗ, уряду Польщі та багатьох міжнародних партнерів вдалося евакуювати спеціалізованим медичним транспортом із різних міст України до закордонних клінік вже понад 4100 українців із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги.

Зазначається, що спочатку міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі. Далі повітряними госпіталями чи спеціальним авіатранспортом транспортують українців у країни Європи для спеціалізованого лікування.

У Міністерстві розповіли, що для громадян України існує кілька варіантів маршрутів, за якими вони можуть бути переведені на лікування за кордон. Це, зокрема, через обласний департамент охорони здоров’я; шляхом подання особистої заявки через сайт МОЗ у розділі "Громадянам"; а для військовослужбовців – шляхом подання на евакуацію за кордон через командування Медичних сил України.

Читайте також: Іноземні фахівці проводять навчання з протезування у реабілітаційному центрі «Незламні»

Евакуаційні рейси, організовані у співпраці МОЗ із Єврокомісією, транспортування на лікування за кордон – абсолютно безоплатні для пацієнтів. Всі видатки за дороге лікування взяли на себе уряди країн-партнерок, які приймають українських пацієнтів.

Як учора повідомляв Укрінформ, до клінік Європи на лікування евакуювали вже 4116 громадян України, серед яких – постраждалі внаслідок воєнних дій та пацієнти з онкологічними захворюваннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-