Телемедичні консультації стануть доступними для всіх - МОЗ

Телемедичні консультації стануть доступними для всіх - МОЗ

Укрінформ
МОЗ спільно з НСЗУ запровадять в межах електронної охорони здоровʼя сервіси телеконсультування, телерадіології та телеметрії.

Про це повідомляєМіністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

Як зазначають у міністерстві, ця ініціатива є відповіддю на гостру потребу в забезпеченні доступу до медичних послуг для людей, які проживають у віддалених від медичної допомоги регіонах, та для тих, хто постраждав від війни.

"Пацієнти по всій країні зможуть шукати лікарів, записуватися на прийом онлайн та отримувати консультації із застосуванням безпечного відео- та аудіозв’язку. Так, пацієнт зможе отримати чи продовжити отримувати кваліфіковану медичну допомогу навіть поза стінами медичного закладу. Завдяки впровадженню телерадіології буде забезпечено збереження діагностичних досліджень, виконаних на радіологічному обладнанні (КТ, МРТ тощо). За потреби лікарі з відповідними правами доступу зможуть переглядати ці дослідження, виконувати їх опис, створювати на їх базі спостереження та призначати лікування пацієнту", - повідомляють у МОЗ.

Окрім цього, результати телеметричних даних діагностики таких як ЕКГ, виміри показників життєдіяльності людини (як от насиченість киснем крові, спірометрія тощо) будуть зберігатися в єдиному захищеному місці – центральній базі даних ЕСОЗ. При цьому результати цих досліджень не потрібно зберігати вдома чи у лікарні.

Нові функціональні можливості будуть інтегровані з уже наявними модулями ЕСОЗ та розширять можливості не лише у сфері телеконсультування, а й теледіагностики.

Читайте також: За рік майже 85,5 тисячі українців звернулися до сімейних лікарів за психологічною підтримкою

В МОЗ додали, що впровадження телемедичних рішень в Україні відбувається за технічної підтримки проєкту USAID «Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні» (LHSS).

Як повідомляв Укрінформ, в наступному році планується розбудова регіональної мережі центрів психічного здоровʼя задля забезпечення доступності психіатричної допомоги на амбулаторному рівні.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-