BioNTech успішно випробувала вакцину проти раку

BioNTech успішно випробувала вакцину проти раку

Укрінформ
Компанія BioNTech, яка розробила вакцину від коронавірусу Pfizer, засновану на використанні модифікованої нуклеозидами матричної рибонуклеїнової кислоти (мРНК), заявила про успішні випробування вакцини проти раку.

Про це журналістам розповів один із засновників компанії BioNTech Угур Шахін, повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

“Ми плануємо отримати дані дослідження для низки інших терапевтичних підходів між 2025 і 2029 роками», - сказав Шахін.

Науковець сподівається, що перші персоналізовані вакцини проти раку на основі мРНК можуть бути схвалені до 2030 року.

«Ми беремо у пацієнта зразки крові та пухлини, а через чотири тижні вводимо індивідуальну вакцину… В ідеалі - це не 100, а десятки тисяч пацієнтів на рік", - сказав він.

У жовтні компанія оголосила про результати першого клінічного випробування комбінації вакцини проти раку на основі мРНК і терапії клітинами CAR Т (створення імунних клітин для лікування раку - ред.). Пухлини припинили ріст майже у всіх пацієнтів і зменшилися майже у двох третин.

«Цей підхід може змусити імунну систему спеціально знайти та знищити пухлину за допомогою армії спеціальних воїнів», - сказав Шахін.

За його словами, стратегія майбутнього - це комбінована терапія різних підходів.

Читайте також: В Інституті раку планують створити науково-дослідний медичний комплекс

«Я впевнений, що протягом наступних кількох років ADCS (Кон'югати антитіл до ліків - ред.) буде все частіше використовуватися як цільова хіміотерапія, а не класична хіміотерапія, при багатьох онкологічних показаннях”, - сказав Шахін.

Як відомо, подружня пара німецьких лікарів та науковців-дослідників турецького походження Угур Шахін та Озлем Туреджі є засновниками та власниками компанії BioNTech, на базі якої було розроблено та запущено у виробництво вакцину від коронавірусу BioNTech, Pfizer.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-