Уряд пропонує обмежити взаємодію медпрацівників з представниками фармпромисловості

Уряд пропонує обмежити взаємодію медпрацівників з представниками фармпромисловості

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив законопроєкт «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо удосконалення обмежень для медичних, фармацевтичних працівників та фахівців з реабілітації під час здійснення ними професійної діяльності».

Про це за підсумкам засідання уряду у Телеграмі повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Як зазначається, законопроєкт спрямований на удосконалення етичних засад, яких необхідно дотримуватись медичним, фармацевтичним працівникам та фахівцям з реабілітації під час призначення та відпуску лікарських засобів, медичних виробів (виробів медичного призначення), допоміжних засобів реабілітації.

Документом також пропонується визначення більш чіткого переліку заборонених форм взаємодії медичних, фармацевтичних працівників та фахівців з реабілітації з субʼєктами господарювання, які здійснюють виробництво та/або реалізацію лікарських засобів, медичних виробів, допоміжних засобів реабілітації, а також їх представниками.

Читайте також: Лікарні не повинні вимагати від пацієнта у стаціонарі купувати недоказові препарати - НСЗУ

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для формування статутного капіталу державного підприємства Міністерства оборони України «Агенція закупівель у сфері оборони» на 2023 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-