В Україні наступного року зросте фінансування послуг з реабілітації - НСЗУ

В Україні наступного року зросте фінансування послуг з реабілітації - НСЗУ

Укрінформ
У Програмі медичних гарантій-2024 буде збільшено фінансування реабілітаційних медичних послуг з огляду на високий попит на них.

Про це Укрінформу повідомили у Національній службі здоров’я.

За словами голови НСЗУ Наталії Гусак, у 2024 році на оплату медичним закладам, які надаватимуть безоплатні медичні послуги за напрямом “Реабілітація”, виділять понад 5,5 мільярда гривень.

“Сьогодні такі послуги надають 420 медичних закладів, серед яких 37 приватних. У 2023 році НСЗУ вже виплатила цим лікарням за реабілітаційні послуги 3,1 мільярда грн. За реабілітацію одного пацієнта у стаціонарі заклад отримує 33 607 грн, за реабілітацію у стаціонарі за одним напрямом - 19 769, за амбулаторну реабілітацію - 10 820 грн”, - зазначила Гусак.

За її словами, досить ефективною є співпраця з приватними медичними закладами. “Маємо добрих партнерів у приватному секторі. Держава є для цих закладів надійним партнером, і щороку приватних медцентрів, які підписують контракти з НСЗУ, більшає”, — зазначила Гусак.

Читайте також: У кожній лікарні працюватимуть команди для реабілітації людей з інвалідністю - Жолнович

Як повідомлялося, в Україні розробляють програму підвищення кваліфікації, яка допоможе фахівцям у сфері фізкультури та спорту краще проводити реабілітацію ветеранів. Проєкт Міністерства молоді та спорту втілюється у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яка реалізується з ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Фото: Фейсбук Максим Козицький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-