Україну відвідала медична місія МАГАТЕ

Україну відвідала медична місія МАГАТЕ

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії провело в Україні місію з медичної та координаційної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держатомрегулювання.

"З 6 по 11 листопада 2023 року в Україні перебувала місія МАГАТЕ з медичної та координаційної допомоги (Medical Assistance and Coordinator NS missions to Ukraine), яка є продовженням спільної роботи агентства та операторів українських АЕС з оцінки потреб медичних послуг для персоналу ядерних установок, включно з Чорнобильською АЕС..." - йдеться у повідомленні.

Також місія має на меті посилення спроможності місцевих лікарень у місцях розміщення персоналу АЕС надавати своєчасну медичну допомогу - як у повсякденному режимі, так і при реагуванні на надзвичайні ситуації.

Зокрема, представники МАГАТЕ відвідали міську лікарню у м.Славутич, Славутський місцевий центр здоров’я, промисловий майданчик ДСП «Чорнобильська АЕС» у зоні відчуження, пункт охорони здоров’я, місця міжзмінного відпочинку персоналу станції, ознайомились із санітарними та побутовими умовами працівників, потребами та викликами, які виникли з моменту переходу ЧАЕС на вахтовий режим роботи.

Крім того, експерти місії обговорили з керівництвом ЧАЕС та Агентства з управління зоною відчуження питання координації співпраці, а з Держатомрегулювання - результати попередніх місій, актуальні питання медичної підтримки персоналу АЕС в координації з питаннями допомоги, що надається Україні мережею допомоги МАГАТЕ – RANET.

Читайте також: У Києві презентували звіт про російські фейки на тему ядерної енергетики

Відбулися також зустрічі експертів МАГАТЕ з фахівцями Міністерства охорони здоров’я України та представництвом ВООЗ в Україні для координації зусиль з підтримки Програми медичної допомоги персоналу українських АЕС.

У ДІЯРУ нагадали, що медична підтримка персоналу українських АЕС набуває особливого значення в умовах довготривалого стресу, оскільки забезпечення ядерної безпеки та спроможність до адекватного реагування на аварійні ситуації значною мірою залежить саме від стану ментального і фізичного здоров’я оперативного персоналу.

Читайте також: Експерти МАГАТЕ вимагають від загарбників пустити їх на протиаварійні навчання на ЗАЕС

Як повідомлялося, 1-2 листопада на Рівненській атомній електростанції пройшла інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-