У Львові впродовж двох днів французький реконструктивний хірург оперуватиме дітей

У Львові впродовж двох днів французький реконструктивний хірург оперуватиме дітей

Фото
Укрінформ
У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» 28 і 29 листопада консультуватиме та оперуватиме щелепно-лицевий і реконструктивний хірург з Франції.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«До Центру дитячої медицини — лікарні «Охматдит» 28 листопада приїде спеціаліст найкращої дитячої клініки світу, французький щелепно-лицевий і реконструктивний хірург Роман Хоссейн Хонсарі з клініки Necker-Enfants Malades Hospital», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як повідомляють у лікарні, він консультуватиме щодо таких дефектів і деформацій, як вроджені дефекти і деформації лицевого скелета; післятравматичні деформації щелеп; порушення росту і розвитку верхньої шелепи при розщілинах губи і піднебіння; гіпо- і гіперплазії кісток лицевого скелета; краніосиностози і дисостози; мікрогенія (недорозвиток нижньої щелепи); синдром фронто-нагальної дисплазії; деформації у дітей з рідкісними синдромами Робена, Тріччера-Колінза, Гольденхара, Джексон-Вайса, Аперта, Крузона, Сетре-Чотзена та інші.

У Львові французький спеціаліст разом з українськими фахівцями проведе консультації та оперативні втручання. Оперуватимуть здебільшого діток зі складними синдромами, яким раніше не могли допомогти в Україні. Уже заплановано кілька таких втручань.

Читайте також: У Львові американські хірурги прооперують військового, який втратив нижню щелепу

Нагадаємо, співпраця між Центром дитячої медицини - Львівським обласним «Охматдитом» і клінікою Necker-Enfants Malades стала можливою у межах декларації про співпрацю між міністерствами охорони здоров'я України і Франції, яку підписали у липні цього року.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» польські та українські хірурги вперше в Західній Україні виконали складну операцію однорічній дитині із рідкісною вродженою вадою гортані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-