На деокупованій території Херсонщини працюють понад 800 лікарів - ОВА

На деокупованій території Херсонщини працюють понад 800 лікарів - ОВА

Укрінформ
На деокупованій території Херсонщини працюють понад 800 лікарів, зокрема це і медики з інших регіонів країни, постійно відбувається їх ротація.

Про це повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Зараз працюють понад 800 лікарів на правобережній Херсонщини, в тому числі й лікарі з різних регіонів», - сказав Толоконніков.

За його словами, відбуваються постійні ротації - лікарі, які відпрацювали, їдуть додому, приїжджають інші. Зокрема, це і лікарі, які працюють на «швидких», вони виїздять на виклики на всій деокупованій території.

Натомість, додав Толоконніков, на окупованій території є проблеми з медичним забезпеченням населення. Зокрема, за інформацією, що надходить з громад з тимчасово окупованого Генічеського району, там карету швидкої допомоги доводиться чекати 1,5-3 години, що є неприпустимо.

Читайте також: МОЗ заявляє про велику потребу в лікарях на прифронтових територіях

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій території Херсонщини працює 15 багатопрофільних медзакладів, у Херсоні – чотири районні лікарні. На правобережжі встановили мобільні амбулаторії в населених пунктах, де зруйновані медустанови, – облаштували 17 таких мобільних пунктів у 15 громадах. Зараз на правобережжі працює 83 аптеки, діє програма «Доступні ліки».

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-