В Україні повністю відновили понад 420 медзакладів, зруйнованих росіянами

В Україні повністю відновили понад 420 медзакладів, зруйнованих росіянами

Укрінформ
Станом на початок листопада 2023 року, в Україні повністю відбудували 421 медичний заклад, що зруйнували ще 413 об’єктів відновили частково. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, передає Укрінформ.

У відомстві підкреслили, що попри атаки російських агресорів на медичні заклади, в Україні тривають роботи з відбудови медичної інфраструктури. Насамперед, йдеться про обʼєкти на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали незначних ушкоджень, уточнили у МОЗ. 

Читайте також: На Сумщині відкрили нову модульну клініку замість зруйнованої росіянами амбулаторії

“Станом на початок листопада 2023 року в Україні повністю відбудували 421 об’єкт медзакладів, ще 413 об’єктів відновили частково. Найбільше відновлених медзакладів на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині. Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами працюють над відбудовою українських лікарень та створюють умови, щоб наші героїчні медики попри війну могли повноцінно працювати та надавати потрібну медичну допомогу кожному пацієнту. Саме тому, попри спричинені війною виклики, роботи з відновлення української медичної інфраструктури триватимуть й надалі”, - наголосили у МОЗ.

Там також поінформували, що за понад півтора року повномасштабної війни росія пошкодила 1 468 об’єктів медичних закладів України, ще 193 було зруйновано вщент. Російські загарбники продовжують нищити об’єкти цивільної інфраструктури, в тому числі й медичної: лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові та інші медзаклади, перешкоджаючи медикам працювати та створюючи додаткове навантаження на медичну систему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-