На Вінниччині кількість хворих на гепатит А зросла до 285

На Вінниччині кількість хворих на гепатит А зросла до 285

Укрінформ
У Вінницькій області кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 285, темпи поширення інфекції поступово сповільнюються.

Про це у Фейсбуці повідомляє ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», передає Укрінформ.

За добу зафіксовано два нових випадки захворювання, загальна їх кількість на вечір понеділка, 6 листопада, сягнула 285. Із них лабораторно підтверджені 247 випадків, 46 людей перебувають на стаціонарному лікуванні, 165 - виписані, серед них 29 дітей. Загалом завантаженість ліжок, відведених для хворих з вірусним гепатитом А, зменшилась до 18,4%.

Окрім Вінниці, випадки захворювання зареєстрували і в інших територіальних громадах області. Хворих на гепатит А виявили у Могилеві-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині.

Читайте також: МОЗ: спалах гепатиту А зафіксований лише на Вінниччині, в інших регіонах - поодинокі випадки

В освітніх закладах Вінниці навчання продовжується у дистанційному форматі.

Як повідомлялося, спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. У регіоні посилили протиепідемічні заходи. Додаткові перевірки проводять на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення, продуктами харчування.

В області посилено дезінфекцію громадського транспорту, під тимчасовою забороною опинилися ярмарки та масові заходи з реалізації продукції домашнього виробництва. Також органи місцевої влади посилюють контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог і протиепідемічних правил на ринках міста та області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-