На Вінниччині кількість випадків гепатиту A зросла до 280

На Вінниччині кількість випадків гепатиту A зросла до 280

Укрінформ
На Вінниччині станом на вечір 5 листопада кількість випадків захворювання на вірусний гепатит A зросла до 280, у лікарнях залишаються 54 пацієнти.

Про це у Фейсбуці повідомляє ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», передає Укрінформ.

За добу зафіксовано один новий випадок захворювання, загальна їх кількість на вечір неділі сягнула 280. З них лабораторно підтверджені 245 випадків, 54 людини перебувають на стаціонарному лікуванні, 128 - виписані. Загалом завантаженість ліжок, відведених для хворих з вірусним гепатитом A, становить 22%.

Серед загальної кількості захворілих - 36 дітей, у тому числі дошкільного віку. 24 із них вже виписали з лікарні. Хворіють також 12 студентів, 14 працівників закладів освіти.

Окрім Вінниці випадки захворювання зареєстрували і в інших територіальних громадах області. Хворих на гепатит A виявили у Могилеві-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині.

В освітніх закладах Вінниці навчання здійснюється дистанційно.

Читайте також: На Тернопільщині підтвердили перший випадок вірусного гепатиту А

Як повідомлялося, спалах гепатиту A на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. У регіоні посилено протиепідемічні заходи, зокрема, тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках. Додаткові перевірки проводять на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення, продуктами харчування.

В області посилено дезінфекцію громадського транспорту, під тимчасовою забороною опинилися ярмарки та масові заходи з реалізації продукції домашнього виробництва. Також органи місцевої влади посилюють контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог і протиепідемічних правил на ринках міста та області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-