Львівські хірурги прооперували захисника, якому куля пройшла крізь мозок

Львівські хірурги прооперували захисника, якому куля пройшла крізь мозок

Фото
Укрінформ
У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» у Львові захисникові, якому куля пройшла крізь мозок, виконали складну реконструктивну операцію і закрили 22-сантиметровий дефект черепа 3D-пластинами.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

Зазначається, що 4 квітня 2023 року на бойовому посту 48-річний волинянин Олексій Литвинчук отримав поранення в голову. Ворожа куля влучила в лоб захиснику, пройшла крізь мозок і вилетіла через потилицю. Побратими швидко евакуювали пораненого кулеметника Луганського прикордонного загону.

Спершу захисника рятували в найближчому до лінії фронту шпиталі, а потім у Києві. Лікарі реанімації впродовж двох місяців, перші три тижні з яких військовий пробув у комі, в прямому сенсі витягали пацієнта з того світу. Щойно стан чоловіка вдалося стабілізувати, його направили до Львова на реконструктивну операцію черепа та подальшу реабілітацію.

«Олексій поступив до нас у важкому стані з дефектом черепа та мозку. Перед нами виникло завдання – якомога швидше закрити дефект індивідуально виготовленими 3D-пластинами. Операція є важкою, але, на жаль, в наш час дуже актуальною. Тисячі військових отримують подібні травми», - розповів нейрохірург центру «Незламні» Андрій Батюк.

Читайте також: На Буковині відкриють реабілітаційний центр для поранених військових Recovery

Операція тривала чотири години та минула успішно. Через травму мозку, в захисника порушені мовлення та рухливість лівих кінцівок. Тож попереду на нього чекає тривала фізична терапія. Але перші успіхи вже є. За три тижні після складного реконструктивного втручання він значно краще почувається. Він вже добре говорить та навіть жартує. Потроху починає відновлюватись і рухливість лівих руки та ноги, може самотужки їсти, сидіти та ходити з підтримкою.

Як повідомляв Укрінформ, у березні в Національному реабілітаційному центрі «Незламні» лікарі провели реконструктивну операцію та сформували новий череп захиснику із Запоріжжя, якому ворожий снаряд влучив у голову. За результатами комп’ютерної томографії спеціалісти виготовили титанові пластини для скроневої та виличної кісток, лобної ділянки, а також під очницю.

Фото: Перше медоб'єднання Львова 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-