На лікування до Європи відправили ще 19 українців

На лікування до Європи відправили ще 19 українців

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я разом із партнерами цього тижня евакуювали 19 українців на спеціалізоване лікування та реабілітацію за кордон.

Про це повідомила пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

«Від початку повномасштабної війни Міністерство охорони здоров’я разом із Єврокомісією та іншими міжнародними партнерами продовжують організовувати евакуаційні рейси для громадян України, які постраждали від війни та потребують лікування й реабілітації. Цього тижня були евакуйовані 19 українців», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 18 осіб доправили на спеціалізоване лікування до медзакладів Данії, Німеччини, Нідерландів та Норвегії. У групі евакуйованих – пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти з Києва та Кропивницького. Ще одну дитину направлено до Швейцарії.

Евакуаційні рейси тривають з перших днів повномасштабної війни та відбуваються щотижня.

Медична евакуація пацієнтів відбувається через запит МОЗ та отримання пропозиції від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони щодо готовності прийняти пацієнтів та забезпечити необхідне лікування. Далі МОЗ контактує з країною, що приймає пацієнтів, та узгоджує етапи й маршрути безпечного медичного транспортування.

Читайте також: На лікування до Європи цього тижня евакуювали 27 українців

Евакуюють дорослих і дітей, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги. За потреби їх супроводжують родичі або близькі.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення РФ у межах співпраці МОЗ із Єврокомісією, ВООЗ, урядами Польщі й інших країн на лікування до закордонних клінік було евакуйовано понад 1300 дітей.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-