На Вінниччині кількість випадків гепатиту А зросла до 268

На Вінниччині кількість випадків гепатиту А зросла до 268

Укрінформ
На Вінниччині станом на вечір 2 листопада кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 268, у лікарнях залишаються 92 пацієнти.

Про це повідомляє ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», передає Укрінформ.

Згідно з наведеними даними, за добу зафіксовано 14 нових випадків захворювання, загальна їх кількість на вечір четверга сягнула 268. Із них лабораторно підтверджені 233 випадки, 92 людини перебувають на стаціонарному лікуванні, 107 виписані.

Серед загальної кількості захворілих - 36 дітей, у тому числі дошкільного віку. 20 із них вже виписали з лікарні. Хворіють також 11 студентів, 14 працівників закладів освіти.

Окрім Вінниці випадки захворювання зареєстрували і в інших територіальних громадах області. Хворих на гепатит А виявили у Могилеві-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині.

В освітніх закладах Вінниці навчання здійснюється дистанційно.

Як повідомлялося, спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. У регіоні посилено протиепідемічні заходи, зокрема, тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках. Додаткові перевірки проводять на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення, продуктами харчування.

Читайте також: Гепатит А: симптоми та профілактика

В області посилено дезінфекцію громадського транспорту, під тимчасовою забороною опинилися ярмарки та масові заходи з реалізації продукції домашнього виробництва. Також органи місцевої влади посилюють контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог і протиепідемічних правил на ринках міста та області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-