У Центрі здоров'я не пов'язують випадки гепатиту А на Прикарпатті зі спалахом у Вінниці

У Центрі здоров'я не пов'язують випадки гепатиту А на Прикарпатті зі спалахом у Вінниці

Укрінформ
В Івано-Франківській області не зафіксували спалаху гепатиту А. У регіоні протягом останніх тижнів справді зареєстрували кілька випадків захворювання, але всі вони поодинокі.

Про це повідомляють у Центрі громадського здоров'я, передає Укрінформ.

"На території Івано-Франківської області спалахів вірусного гепатиту А не зареєстровано, ці випадки є поодинокими та не мають спільного епідеміологічного зв'язку", - заявила завідувачка відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров’я Оксана Кошалко.

За даними Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ), наразі спалаху гепатиту А в області не спостерігається.

Так, на сьогодні у лікувальних закладах Івано-Франківської області перебувають 8 осіб, протягом доби надійшла ще одна пацієнтка, її стан - середнього ступеня важкості. Усім надається медична допомога.

"Усі пацієнти у середньому ступені важкості, лікуються вже протягом декількох днів. Вони у процесі одужання", - заявив гендиректор Івано-Франківського обласного ЦКПХ Руслан Савчук.

В Івано-Франківському обласному ЦКПХ також наголошують, що зафіксовані на Прикарпатті випадки гепатиту А не пов’язані зі спалахом у Вінницькій області.

"Випадки гепатиту А на Прикарпатті, які зараз зареєстровані та яких протягом місяця було 12, між собою не пов’язані, ці випадки спорадичні. Вони жодним чином не пов’язані зі спалахом, який є на Вінниччині", - наголосив Савчук.

Читайте також: Гепатит А на Прикарпатті: в ОВА кажуть - випадки захворювання поодинокі, про спалах не йдеться

За його словами, регіон готовий до реагування у разі загострення ситуації, яка наразі цілком контрольована.

Як повідомляв Укрінформ, на Вінниччині зафіксовано спалах гепатиту А. Станом на вечір 1 листопада кількість випадків захворювання досягла 262, у лікарнях перебувало 111 пацієнтів. Спалах визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-