Щороку в Україні діагностують близько 4500 випадків раку підшлункової залози - експертка

Щороку в Україні діагностують близько 4500 випадків раку підшлункової залози - експертка

Укрінформ
За даними Національного канцер реєстру, щороку в Україні діагностують приблизно 4500 нових випадків раку підшлункової залози.

Про це повідомила генеральна директорка ДНП «Національний інститут раку» Олена Єфіменко під час презентації циклу програм про рак підшлункової залози в рамках інформаційного відеопроєкту «ОНКОсвідомість», що відбулась в Укрінформі.

«За даними Національного канцер реєстру, щороку в Україні діагностують приблизно 4500 нових випадків раку підшлункової залози», - поінформувала вона.

Експертка зазначила, що хоч у глобальному розрізі РПЗ становить лише 3% всіх випадків раку, рівень смертності від нього сягає 7% у загальній статистиці.

Водночас Єфіменко підкреслила, що смертність серед чоловіків і жінок майже однакова: 6% серед жінок і 5,5% серед чоловіків.

«70% хворих українців на рак підшлункової залози помирають вже на першому році від встановлення діагнозу, адже в половині випадків діагноз встановлюють на пізніх стадіях», - повідомила вона.

Читайте також: YouTube посилює боротьбу з фейками про лікування раку

Генеральна директорка ДНП «Національний інститут раку» наголосила на важливості максимально свідомого способу життя, а саме берегти себе від стресів, намагатися правильно харчуватись, гуляти та своєчасно переглядати свій стан у лікаря.

Експертка також рекомендує перевірятися лише в лікарнях, що законтрактовані з НСЗУ, і лікувати захворювання у лікарів, що спеціалізуються на лікуванні раку підшлункової залози. За її словами, такі прості, але свідомі дії, можуть скоротити відсоток смертності від цієї хвороби

«ОНКОсвідомість» - це цикл відеопрограм, в яких провідні фахівці, досвідчені лікарі ДНП «Національний інститут раку» надають вичерпні відповіді на часті запитання, розвінчують міфи та дають корисні поради.

Проєкт покликаний підвищити онкосвідомість серед населення, дозволить розширити межі обізнаності, надавши тисячам українців фахову інформацію про рак.

Перший цикл програм був присвячений колоректальному раку.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні працює Національна програма з впровадження цифрової технології діагностики раку, яка вдвічі прискорить виявлення злоякісних пухлин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-