Стабілізаційні пункти на передовій повністю забезпечені медобладнанням та ліками - МОЗ

Стабілізаційні пункти на передовій повністю забезпечені медобладнанням та ліками - МОЗ

Укрінформ
Стабілізаційні пункти у повному обсязі забезпеченні необхідним обладнанням, зокрема, апаратами штучної вентиляції легень, моніторами пацієнта, УЗД-апаратами тощо, а також витратними матеріалами, лікарськими засобами та інфузійними розчинами. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

У відомстві поінформували, що перший заступник міністра охорони здоров’я України Сергій Дубров відвідав з робочим візитом Запорізьку область. Він ознайомився з роботою стабілізаційних пунктів прифронтової зони та мобільними госпіталями. 

За словами Дуброва, зараз не кожна цивільна лікарня має той рівень забезпечення, який є у стабілізаційних пунктах. Там рутинно застосовують методи ультразвукової діагностики, лікарі-хірурги та анестезіологи повною мірою володіють всіма необхідними протоколами УЗД в ургентних станах, зокрема, BLUE, FAST та POCUS. 

Читайте також: Лікарі, які рятують бійців у стабпунктах: Без нас половина не доїхали б до госпіталя

“Медики стабпунктів професійно виконують ургентні оперативні втручання з метою стабілізації стану поранених та подальшого транспортування. Саме на них лягає високе навантаження та  відповідальність порятунку наших бійців. І ми разом з благодійниками та волонтерами робимо усе можливе для забезпечення їх діяльності”, - зауважив Сергій Дубров. 

У стабілізаційних пунктах постраждалим надають першу медичну допомогу, проводять невідкладні оперативні втручання та стабілізують життєві функції, аби пораненого можна було транспортувати до медичного закладу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-