Надмірне вживання червоного м'яса може зумовити розвиток цукрового діабету

Надмірне вживання червоного м'яса може зумовити розвиток цукрового діабету

Дослідження
Укрінформ
Люди, які регулярно вживають червоне м’ясо, можуть мати вищий ризик розвитку цукрового діабету ІІ-го типу. 

Про це свідчать результати дослідження, опублікованому у науковому журналі The American Journal of Clinical Nutrition.

В особливій групі ризику ті, хто часто споживає оброблене м’ясо, бекон, хот-доги. Зменшення споживання червоного м’яса та інші зміни способу життя можуть допомогти багатьом людям зменшити ризик цукрового діабету ІІ-го типу, наголошують автори дослідження. 

Вони  проаналізували дані 217 тис медичних працівників. Кілька років поспіль учасники відповідали на детальні запитання щодо свого раціону та історії хвороби. Виявилося, той, хто їв найбільше червоного м’яса — приблизно дві повні порції (170 грамів) яловичини, свинини або баранини щодня — мали на 62% вищий ризик розвитку цукрового діабету ІІ-го типу.

Читайте також: Тривалий сон сприяє схудненню та покращує самопочуття – науковці

Дослідження виявило зв’язок саме між надмірним вживанням червоного м’яса та цукровим діабетом. Тож науковці радять скоротити вживання червоного м'яса до однієї порції на тиждень. 

Водночас вони наголошують, що червоне м’ясо - це цінне джерело білка, вітамінів, таких як B12, і мінералів, таких як селен. Але червоне м’ясо також має значний вміст насичених жирів і, залежно від способу обробки, натрію та консервантів.

Попередні дослідження виявляли вплив насичених жирів на резистентність до інсуліну у дорослих із надмірною масою тіла та ожирінням. Червоне м’ясо також має високий рівень типу заліза, яке, на думку дослідників, може впливати на вироблення інсуліну.

Також дослідження на тваринах виявляли, що високий вміст натрію та хімічних консервантів, таких як нітрати та нітрити, що містяться у в’яленому м’ясі, призводять до запалення та ушкоджують клітини підшлункової залози, яка виробляє інсулін. У людей розвивається цукровий діабет 2 типу, коли їхній організм не в змозі виробляти достатню кількість інсуліну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-