МОЗ запропонувало провести 75-ту сесію Європейського регіонального комітету ВООЗ в Україні

МОЗ запропонувало провести 75-ту сесію Європейського регіонального комітету ВООЗ в Україні

Укрінформ
Українська делегація запропонувала розглянути можливість проведення 75-ї сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

Зазначається, що попередньо рішення було схвалено керівництвом комітету, але остаточне рішення буде ухвалене восени 2024 року після консультацій з українським урядом та з урахуванням безпекової ситуації.

«Україна завжди була відданою інноваціям у галузі медицини та вирішенню нагальних проблем громадського здоров’я. Ми прагнемо ділитися нашими досягненнями та вивчати кращі практики у всіх аспектах охорони здоров’я з іншими країнами Європейського регіону, тому пропозиція обрання України в якості місця проведення 75-ї сесії ЄРК ВООЗ у 2025 році є важливою з історичної та геополітичної перспективи. Це дозволить нам підкреслити необхідність об’єднання країн для вирішення глобальних проблем здоров’я», — зауважив голова української делегації, перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

Зазначається, що ініціатива була запропонована під час 73-ї сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка відбувається 24-26 жовтня в Астані (Казахстан).

Читайте також: Україна приєднується до Глобальної мережі цифрових документів охорони здоровʼя ВООЗ

У МОЗ наголошують, що такий захід продемонструє підтримку українського народу зі сторони міжнародної спільноти та визнання українських реформ на світовому рівні.

Як повідомлялося, під час 73-ї сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я українська делегація представила спільну заяву щодо подальшої розбудови стійкого міжнародного медичного партнерства.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-