На Київщині відкрили STEM-центр здорового харчування

На Київщині відкрили STEM-центр здорового харчування

Фото
Укрінформ
У Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів відкрили STEM-центр здорового харчування.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“На базі КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», розташованого у Білій Церкві, відбулося відкриття STEM-центру здорового харчування”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як зберегти жіноче здоров’я: рекомендації від лікарки Оксани Скиталінської

Зазначається, що роботу STEM-центру презентували на заході для представників закладів загальної середньої освіти Білоцерківського району. Присутні ознайомилися з модулями програми курсу «Що ми їмо?», провели дослідження та обговорили напрями, в яких працює центр здорового харчування.

У Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів відкрили STEM-центр здорового харчування / Фото: koda.gov.ua

Також для підвищення кваліфікації на базі центру запланували проведення тренінгових зустрічей, під час яких слухачі будуть опановувати нові вимоги реформи шкільного харчування та навчатимуться запроваджувати в школах оновлену систему шкільних обідів. Ефективності цієї роботи сприяють, зокрема, STEM-технології.

Як повідомлялося, реформу шкільного харчування започатковано з ініціативи дружини Президента. У травні 2021 року презентували оновлене меню для шкільних їдалень.

Читайте також: Надмірне вживання солі призводить до ожиріння та раку - ВООЗ

Як відомо, акронім STEM розшифровується наступним чином: S - science (наука), T - technology (технологія), Е - engineering (інженерія), М - mathematics (математика). Це - напрям в освіті, за якого в навчальних програмах посилюється природничо-науковий компонент у поєднанні з інноваційними технологіями. Багато розвинених країн, такі як Австралія, Китай, Великобританія, Ізраїль, Корея, Сінгапур, США проводять державні програми в галузі STEM-освіти. Нині цей тренд активно впроваджується в Україні в межах концепції Нової української школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-