В Україні запустили адвокаційну кампанію з респіраторної підтримки населення

В Україні запустили адвокаційну кампанію з респіраторної підтримки населення

Укрінформ
В Україні запустили адвокаційну кампанію «Дихати», щоб привернути увагу до респіраторної підтримки населення.

Про це повідомив експерт у сфері охорони здоровʼя, координатор адвокаційної кампанії «Дихати» Дмитро Луфер під час пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Основна наша мета, щоб в країні з'явилася на державному рівні сама підтримка респіраторної системи. Це включає в себе фінансування з державного рівня. Але одними грошима тут не обмежується історія, бо ми розуміємо, що у нас зараз немає системи надання обладнання людям. Бо це питання видачі обладнання додому, на якихось умовах, його підтримки та налаштування. А це потребує спеціалістів, їхньої підготовки і мережі", - сказав Луфер.

За його словами, в Україні наразі немає статистики щодо кількості пацієнтів, які потребують такого обладнання.

"Тому коли ми говоримо про адвокацію, то перш за все це про привернення уваги до того, що така проблема існує. Що це насправді катастрофічні витрати для людей, які з такою проблемою зіткнулись. Але навіть якщо у цих людей є гроші, або вони їх знаходять через благодійні організації, то відсутність системи в принципі зводить нанівець навіть зібрані кошти, і часто люди, навіть зібравши їх, не можуть забезпечити своїм родичам адекватну підтримку", - сказав координатор кампанії.

Він зазначив, що Україні потрібно перейняти міжнародний досвід та практики, щоб надавати хворим респіраторну підтримку.

Лікар-педіатр, експертка адвокаційної кампанії «Дихати» з наукових питань та міжнародного досвіду Світлана Соловйова зауважила, що респіраторної підтримки потребують пацієнти з хронічними обструктивними захворюваннями легень, з нервово-м'язовими захворюваннями, з травмами хребта, з синдромом обструктивного апное.

Читайте також: В Україні за тиждень зафіксували понад 119 тисяч випадків респіраторно-вірусних захворювань

За її словами, необхідно вибудувати систему навчання спеціалістів, які зможуть надавати респіраторну підтримку.

Головна ціль кампанії - створення та запуск комплексної системи респіраторної підтримки (включно з домашньою вентиляцією) в Україні та покращення доступу пацієнтів до домашнього респіраторного обладнання.

Як повідомлялося, українські медики-онкологи пройдуть стажування в провідних американських центрах із клінічних інновацій та лікування онкологічних захворювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-