У Берліні відкрився Всесвітній саміт охорони здоров'я

У Берліні відкрився Всесвітній саміт охорони здоров'я

Укрінформ
У Берліні в неділю ввечері офіційно відкрився Всесвітній саміт охорони здоров'я (WHS 2023).

Головна тема цьогорічного саміту - «Визначальний рік для глобальних дій у сфері охорони здоров’я», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для світової спільноти життєво важливо об’єднатися та згуртуватися у протистоянні нашим спільним глобальним викликам охорони здоров’я. Глобальне здоров’я – це спільна відповідальність, яку можна ефективно вирішити лише тоді, коли ми об’єднаємо зусилля та працюємо разом», - заявив на церемонії відкриття міністр охорони здоров’я ФРН Карл Лаутербах.

Комісар Євросоюзу з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес у своєму відеозверненні зазначила, що нова глобальна стратегія ЄС у сфері охорони здоров’я «вже на шляху до реалізації».

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус, який також узяв участь у церемонії віртуально, наголосив: «Людство зараз стикається з багатьма проблемами здоров’я - від війни до кліматичної кризи; з поглибленням бідності та зростанням голоду; зі швидким виснаженням природних ресурсів і стихійними лихами, і, звичайно, глобальними та регіональними спалахами захворювань».

Читайте також: Україна приєднується до Глобальної мережі цифрових документів охорони здоровʼя ВООЗ

Саміт триватиме до 17 жовтня на базі університетської клініки «Шаріте». Він проходить під патронатом канцлера ФРН Олафа Шольца, президента Франції Еммануеля Макрона та гендиректора ВООЗ Тедроса Аданом Гебрейесуса. Участь у заході беруть понад 20 міністрів охорони здоров’я з різних країн.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз виділяє Україні понад 4,6 млн євро на проєкти у сфері охорони здоров’я в рамках програми EU4Health.

Фото: www.worldhealthsummit.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-