До ліків на основі канабісу застосовуватимуть суворий контроль - Ляшко

До ліків на основі канабісу застосовуватимуть суворий контроль - Ляшко

Укрінформ
До ліків на основі медичного канабісу застосовуватиметься такий самий суворий контроль, як і до наркотичних та психотропних ліків.

Про це повідомила пресслужба МОЗ з посиланням на слова міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, передає Укрінформ.

«Законопроєкт № 7457 дозволить реалізувати право кожного пацієнта на медичну допомогу, полегшить біль і страждання мільйонам людей, покращить якість життя при багатьох захворюваннях і станах», - зазначив він.

Водночас Ляшко зауважив, що йдеться лише про медичне, а не рекреаційне використання ліків на основі канабісу.

Окрім того, міністр пояснив, що до цих ліків застосовуватиметься такий самий суворий контроль, як і до наркотичних та психотропних ліків.

«Завдяки внесенню всіма суб’єктами всіх операцій із переміщення конопель та продуктів із них на всіх етапах обігу до електронної інформаційної системи, держава контролюватиме повний життєвий цикл рослини: від насінини до потрапляння до пацієнта», — резюмував Ляшко.

Читайте також: На повну імплементацію медичного канабісу потрібні роки - депутатка

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував до другого читання законопроєкт про медичний канабіс.

13 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №7457 "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-