Пацієнти з цукровим діабетом можуть отримати тест-смужки за програмою «Доступні ліки» - МОЗ

Пацієнти з цукровим діабетом можуть отримати тест-смужки за програмою «Доступні ліки» - МОЗ

Укрінформ
З 8 жовтня пацієнти з цукровим діабетом І типу можуть отримувати тест-смужки за програмою реімбурсації.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Починаючи з 8 жовтня, пацієнти з цукровим діабетом І типу почали отримувати тест-смужки для вимірювання рівня цукру в межах програми реімбурсації – безоплатно або з частковою доплатою. Так перший е-рецепт на тест-смужки за програмою реімбурсації було виписано лікарем-ендокринологом з Одещини. Усього на цей час було виписано понад 70 е-рецептів на тест-смужки", - йдеться у повідомленні.

На сьогодні перелік реімбурсації включає 23 найменування тест-смужок для глюкометрів, вартість яких підлягає повному чи частковому відшкодуванню. Їх вартість нині відшкодовує держава.

Читайте також: Програмою «Доступні ліки» з 2019 року скористалися понад чотири мільйони українців

Для того, щоб отримати тест-смужки безоплатно чи з доплатою за програмою реімбурсації, необхідно мати електронний рецепт. Такий рецепт може виписати як лікар-ендокринолог (зокрема і дитячий), так і лікар первинної медичної допомоги (терапевт, педіатр чи сімейний лікар) будь-якого медичного закладу, який працює з електронною системою охорони здоровʼя (ЕСОЗ).

Натомість, як зазначають у МОЗ, на тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій тест-смужки можуть відпускатися і за паперовими рецептами.

Як повідомляв Укрінформ, уряд спростив ліцензійні вимоги до розміщення аптечних пунктів у сільській місцевості з тим, щоб кожна аптека, що відкривається, обов’язково працювала з програмою «Доступні ліки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-