У Львові запрацював новий реабілітаційний центр для поранених військових

У Львові запрацював новий реабілітаційний центр для поранених військових

Фото
Укрінформ
У Львові на базі лікарні Святого Луки Першого територіального медичного об’єднання запрацював новий реабілітаційний центр для поранених військових.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Львівський центр оснащено надсучасним обладнанням і облаштовано з урахуванням вимог інклюзивності приміщень... На першому поверсі центру створено лікувально-реабілітаційну базу. Зокрема, великий зал фізичної реабілітації, оснащений відповідно до міжнародних стандартів. Наявне сучасне обладнання з віртуальною реальністю, яке забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом. Крім того, облаштовано кабінети ерготерапії, індивідуальної фізичної терапії, асистивних технологій тощо", - йдеться у повідомленні.

Палатне відділення центру відремонтовано й розширено з 20 до 44 ліжко-місць. Усі кімнати забезпечено багатофункціональними ліжками з електроприводом і відповідними меблями для зручного перебування пацієнтів. Понад 1 000 захисників і захисниць упродовж року зможуть отримати якісну допомогу з відновлення.

У Центрі працює мультидисциплінарна команда фахівців. Залежно від потреб кожного пораненого з ним працюють за індивідуальною програмою — лікарі фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, терапевти мови й мовлення та інші фахівці.

Зазначається, що це вже сьомий заклад проєкту «RECOVERY», який розбудовує мережу інноваційних реабілітаційних відділень по всій країні.

Проєкт націлений на розбудову галузі реабілітації в країні, що передбачає створення національної мережі спеціальних центрів для тяжкопоранених військових. Також центри передбачають: міжнародні освітні програми для фахівців із реабілітації, складне протезування військових за кордоном у випадках, коли це неможливо в Україні, надання якісної реабілітації постраждалим військовослужбовцям у приватних партнерських клініках.

Наразі такі інноваційні центри працюють у Львові, Вінниці, Києві, Одесі та на Дніпровщині. До кінця року до них додасться Рівненська, Хмельницька та Дніпропетровська області.

В МОЗ зазначають, що всі послуги з реабілітації — безоплатні для людей та повністю покриваються НСЗУ в рамках Програми медичних гарантій.

Читайте також: У Рівненській обласній лікарні запрацював центр реабілітації

Як повідомлялося, стаціонарна реабілітаційна послуга за одним напрямом реабілітації має тривати мінімум 14 днів із тривалістю процедур від трьох годин на день. За двома напрямами та більше — понад 21 день. Амбулаторна ж реабілітація передбачає понад 14 днів інтенсивних занять, що мають тривати понад годину на добу. Кожен пацієнт, в залежності від важкості травми, може отримати від 2 до 8 реабілітаційних циклів впродовж року.

Фото: moz.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-