Киян закликали відзначити Всесвітній день серця профілактичним візитом у мезаклад

Киян закликали відзначити Всесвітній день серця профілактичним візитом у мезаклад

Укрінформ
У столиці із 29 вересня до 6 жовтня пройде лікувально-профілактичний тижневик до Всесвітнього дня серця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За словами директорки департаменту охорони здоров’я КМДА Валентини Гінзбург, «через постійні стреси, пов’язані з війною, багато українців перебувають у зоні ризику хвороб серця. Проте при цьому більшість зосереджені на зовсім інших речах, аніж власне самопочуття».

«Такий підхід до здоров’я не є правильним. Адже найдієвішою профілактикою серцево-судинних захворювань і їх тяжких ускладнень є своєчасне звернення до лікаря та регулярні профілактичні обстеження», – зазначила Гінзбург.

Вона нагадала, що серцево-судинні захворювання є основною причиною смертності у світі. І, як свідчить досвід лікарів, здебільшого летальні випадки – результат невчасного виявлення захворювання через ігнорування перших його симптомів.

«Серцево-судинні захворювання, що діагностовані на початку свого розвитку, піддаються корекції. Часто людині, щоб зупинити руйнівний процес, достатньо змінити стиль життя та, за потреби, регулярно приймати препарати, що призначає лікар. Саме тому департамент охорони здоров’я використовує будь-яку нагоду, щоб привернути увагу киян до здоров’я і спонукати їх прийти на консультацію до лікаря», – наголосила директорка департаменту.

Вона закликала киян відзначити Всесвітній день серця профілактичним візитом у медичний заклад.

Розпочати можна з консультації сімейного лікаря, який, у разі потреби, дасть направлення на обстеження.

Читайте також: Ходьба у 4 000 кроків щодня знижує ризик ранньої смерті

Гінзбург нагадала, що вже кілька років у районних консультативно-діагностичних центрах столиці працюють кабінети раннього виявлення серцево-судинних захворювань.

Центри знаходяться у всіх районах столиці, їхні кабінети оснащені необхідним сучасним обладнанням, а медичний персонал пройшов відповідне навчання.

За результатами поглиблених обстежень пацієнт отримує рекомендації або його скерують для подальшого лікування чи оперативного втручання у стаціонарний заклад.

Також Гінзбург зауважила, що кардіохірургічне лікування у столиці здійснюється на найвищому професійному рівні.

Для цього відкриті та за кошти міського бюджету повністю оснащені найсучаснішим обладнанням профільні відділення у трьох муніципальних лікарнях: Олександрівська клінічна лікарня, Київська міська клінічна лікарня № 1 та № 7.

«Завдання кожного – максимально уникнути ситуації, коли операція – єдиний спосіб порятунку. А для цього необхідно піклуватися про себе. Слідкувати за індексом ваги, об’ємом талії, рівнем цукру та холестерину у крові, забезпечувати собі достатню фізичну активність, відмовитися від шкідливих звичок. І звичайно – згадувати про свого лікаря не лише, коли вже щось болить. Вчасно знайдена на профілактичний візит година збереже для вас не лише місяці, витрачені на лікування, а й найцінніше, що є в людини – життя та здоров’я», – підсумувала Гінзбург.

Як повідомлялось, 29 вересня у світі відзначається Всесвітній день серця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-