В Укрінформі обговорять проблеми вакцинації з головним санлікарем Кузіним

В Укрінформі обговорять проблеми вакцинації з головним санлікарем Кузіним

Вечірній стрім
Укрінформ
У четвер, 28 вересня, о 19:00 на Ютуб-каналі Ukrinform TV вийде чергова програма "Укрінформ: Вечірній стрім", темою якої буде "Вакцинація: міфи, фейки, правда". Учасником програми стане заступник глави МО – головний санітарний лікар Ігор Кузін.

З 1 жовтня набуває чинності закон "Про систему громадського здоров’я". Ще задовго до його ухвалення, у 2021 році, цей закон став "страшилкою" для антивакцинаторів, які стверджували, що відтепер щеплення стануть примусовими. Перед початком повномасштабного вторгнення в Україні розпочалася обов’язкова вакцинація від ковіду для вчителів та держслужбовців.

Колективний імунітет – це охоплення вакцинацією на рівні 95% населення країни, яке дає можливість забезпечити повноцінний захист населення від спалахів та епідемій інфекційних хвороб.

Нині в Україні непроста ситуація з кором. За інформацією МОЗ, за вісім місяців в Україні на кір захворіло учетверо більше людей, ніж за весь минулий рік – 43 випадки за 8 місяців 2023 року та 11 випадків за увесь 2022 рік.

Читайте також: В Україні 117 тисяч дітей отримали пропущені щеплення проти кору - МОЗ

У програмі обговорюватимуть: що насправді змінить новий закон, чи є в ньому норма про примусову вакцинацію, які епідемії загрожують Україні найближчим часом, чи ковід вже став "звичайним" сезонним захворюванням, як вплинула війна на показники імунізації українців та чи вистачає у країні вакцин від небезпечних інфекцій.

Ведучий – журналіст Василь Самохвалов.

"Укрінформ: вечірній стрім" виходить в ефір щопонеділка та щочетверга на Ютуб-каналі Ukrinform TV. Це програма, де провідні експерти країни обговорюють актуальні події України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-