МОЗ планує спростити ліцензійні вимоги для аптек - Ляшко

МОЗ планує спростити ліцензійні вимоги для аптек - Ляшко

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я планує внести зміни до ліцензійних умов для аптек, аби кожен новий заклад обов’язково працював із програмою «Доступні ліки».

Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час форуму «Доступні ліки-2023», передає Укрінформ.

"Програма («Доступні ліки» - ред.) загальнонаціональна і має бути доступна кожному українцю. Тому ключове завдання цього і наступного року - забезпечити в кожному населеному пункті доступність до цієї програми. І ми робимо певні кроки у цьому напрямку. Ми робимо це через зміни ліцензійних умов. Зараз дискутуємо з Державною регуляторною службою, щоб кожна аптека, яка відкривається в Україні, обов’язково працювала з програмою", - сказав Ляшко. 

За його словами, зокрема, планується зменшити ліцензійні вимоги до розміщення аптечних закладів у сільських населених пунктах. Також будуть значно спрощені вимоги щодо площі аптечних закладів та інші, що дасть змогу аптечним мережам "заходити" у віддалені населені пункти. 

Читайте також: Лікарям на тимчасово окупованих територіях за рішенням МОЗ продовжує нараховуватися зарплата

"Ми вже прийняли можливість реалізовувати лікарські засоби, в тому числі ті, що у програмі «Доступні ліки», через мережу мобільних аптечних пунктів, які мають запускати провайдери", - зазначив керівник МОЗ.

Як повідомлялося, 31 серпня набув чинності оновлений реєстр лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації. Їх вартість частково або повністю відшкодовує Національна служба здоров’я України. До програми реімбурсації увійшли 6 препаратів морфіну в таблетках – 4 безоплатні та 2 з доплатою. Пацієнти зможуть отримати їх за електронним рецептом в аптеках із договором з НСЗУ. Усього таких аптек, за даними МОЗ, налічується 13 568.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-