У Полтаві успішно провели трансплантацію серця

У Полтаві успішно провели трансплантацію серця

Фото
Укрінформ
У Полтавській обласній клінічній лікарні імені Скліфосовського провели другу успішну трансплантацію серця.

Про це повідомляє Полтавська обласна клінічна лікарня у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"10 вересня команда лікарів Інститут серця МОЗ України і КП "Полтавська обласна клінічна лікарня імені Скліфосовського ПОР" провели другу успішну трансплантацію серця на базі лікарні, а також вилучення донорських органів для порятунку ще трьох важкохворих пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, донором став пацієнт, якого після ДТП доставили до лікарні у вкрай тяжкому стані – в комі ІІ ступеня. Лікарі в реанімації тиждень боролись за його за життя, але стан погіршився, пацієнту діагностували смерть головного мозку.

Операцію провели в рамках угоди про співпрацю з Інститутом серця МОЗ України. Лікарня входить до переліку закладів, здатних проводити діагностику смерті головного мозку, а її оснащення дозволяє виконувати не лише вилучення, а й пересадку донорських органів безпосередньо після вилучення. Донорське серце неможливо транспортувати – необхідно одразу виконувати пересадку, тому до лікарні приїздять реципієнти, які стоять в черзі і очікують на життєдайну операцію. Транспортуванню підлягають нирки, печінка.

Читайте також: Кількість операцій з трансплантації органів в Україні зростає попри війну – експерти

В операції були задіяні четверо анестезіологів лікарні, судинний хірург, трансплант-координатор.

Лікарі висловлюють вдячність родині донора, яка вирішила подарувати чотирьом людям шанс на продовження життя.

Підбором донорів і реципієнтів займається Український центр трансплант-координації у співпраці з трансплант-координаторами Інституту серця.

Печінку і дві нирки привезли в Інститут серця МОЗ України і пересадили пацієнтам, які знаходились на листі очікування. А серце фахівці пересадили у Полтаві, після стабілізації пацієнта перевели в інститут.

Читайте також: У Львові хлопчику із саркомою Юїнга трансплантували кістку, надруковану на 3D-принтері

Всі хворі почуваються добре і проходять планове лікування.

Як повідомляв Укрінформ, у львівській лікарні Св. Миколая 8-річному онкохворому хлопчику пересадили кістку, надруковану на 3D-принтері. Це перша така операція у західних областях України.

Фото: Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-