Кабмін розширив Національний перелік ліків

Кабмін розширив Національний перелік ліків

Укрінформ
Кабінет міністрів розширив національний перелік ліків: додано противірусний препарат та препарат у разі серцевої недостатності.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Рішенням уряду розширено перелік препаратів, які входять до національного переліку основних лікарських засобів. Перелік розширено противірусним засобом "Валганцикловір" та лікарським засобом "Дапагліфлозин", що застосовується у разі серцевої недостатності", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: До програми «Доступні ліки» включили тест-смужки для глюкометра і знеболювальне

Окрім того, як додали в МОЗ, внесено зміни до форм дозування лікарських засобів "Еверолімус" тa "Омепразол".

Національний перелік основних лікарських засобів містить перелік основних безпечних лікарських засобів з доведеною ефективністю, які використовуються для лікування від найпоширеніших захворювань в Україні. Держава гарантує доступ пацієнтів до ліків, зазначених у Нацпереліку, тобто пацієнти мають право отримувати їх безоплатно під час лікування у медичних закладах.

Перелік ліків та медичних засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, визначається Міністерством охорони здоров’я.

Читайте також: Програму «Доступні ліки» доповнять препаратами для лікування психічних розладів

Загалом, станом на 25 серпня, Нацперелік включає 411 лікарських засобів, серед яких: 72 – препарати інсуліну, 9 – комбіновані лікарські засоби, 23 – медвироби.

Як повідомляв Укрінформ, з 31 серпня буде розширено урядову програму "Доступні ліки", зокрема, пацієнти зможуть безоплатно або з невеликою доплатою отримати тест-смужки для визначення рівня глюкози та знеболювальне для паліативних пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-