Відомий кардіохірург із Франції прибув до України для обміну досвідом

Відомий кардіохірург із Франції прибув до України для обміну досвідом

Фото
Укрінформ
Всесвітньо відомий французький кардіохірург Філіп Менаше прибув до України для обміну досвідом.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Всесвітньо відомий французький кардіохірург Філіп Менаше на запрошення Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні прибув до України для обміну досвідом оперування важких пацієнтів з вадами серця", - йдеться у повідомленні.

Філіп Менаше – професор із Парижа, кардіохірург, досліджує клітинну терапію для лікування серцевої недостатності, є професором торакальної та серцево-судинної хірургії в Університеті Паризького Декарта, керівником відділення хірургії серцевої недостатності Hôpital Europeen Georges Pompidou та директором лабораторії INSERM, яка займається клітинною терапією серцево-судинних захворювань.

Серед його пацієнтів – багато світових зірок, зокрема, німецький автогонщик Формули-1 Міхаель Шумахер.

Зазначається, що керівництво української лікарні самостійно запросило професора. У Івано-Франківську Філіп Менаше займається консультуванням лікарів щодо технік реконструкції або пластики зі збереженням власного серцевого клапана для пацієнтів, що мають мітральні вади.

Читайте також: Львівські кардіохірурги вперше в Україні провели надскладну операцію немовляті

Це вже не перший візит кардіохірурга до України. На початку повномасштабної війни Менаше у Львові допоміг провести першу трансплантацію стовбурових клітин пацієнту з серцевою недостатністю методом Putting Stem Cell to epicardium, який зараз є одним з найкращих методів пересадки стовбурових клітин.

Як повідомлялося, у травні до України прибуло 12 медиків різних профілів з Литовської республіки, які долучалися до роботи в Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова, у Національному інституті хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова та в ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-