ВООЗ від початку війни доправила в Україну близько 3300 тонн медичних засобів

ВООЗ від початку війни доправила в Україну близько 3300 тонн медичних засобів

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення Росії Всесвітня організація охорони здоров’я доправила в Україну близько 3300 метричних тонн медичних засобів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав представник ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт.

“ВООЗ організувала низку конвоїв із допомогою у нещодавно звільнені та підконтрольні українському уряду постраждалі райони у вигляді медикаментів, засобів для надання невідкладної допомоги. Від 24 лютого 2022 року ВООЗ доправила в Україну близько 3300 метричних тонн медичних засобів”, - розповів він.

Говорячи про наслідки підриву росіянами Каховської дамби, доктор Хабіхт зазначив, що ВООЗ надає підтримку органам влади та медичним працівникам у профілактиці захворювань, які передаються через воду, та працює над моніторингом можливих спалахів недуг.

Читайте також: ВООЗ зафіксувала тисячну атаку на медичну систему України за час повномасштабної війни

“Наша команда надала Херсонській і сусіднім областям набори для боротьби з холерою... Інші медичні засоби доставлені до чотирьох лікарень, які надаватимуть допомогу близько 11 тис. пацієнтів... Наша команда також допомагає МОЗ і Центру медицини катастроф України координувати роботу понад 100 волонтерів-медиків у Херсонській і Миколаївській областях”, - зазначив Хабіхт.

Представник ВООЗ в Україні уточнив, що для оцінки потреб у цій галузі організація здійснила місію в Миколаївську область, яка відвідала центри первинної медичної допомоги, центри для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та психіатричну лікарню.

Читайте також: Кожна п'ята людина в Україні має проблеми з доступом до ліків - ВООЗ

“Попередні результати вказують на те, що жителі Херсонської області, які мешкають у центрах для ВПО, потребують більшої психологічної та психосоціальної підтримки. Опитані ВПО відзначають тривожність, часті перепади настрою, порушення сну. Допомога з боку ВООЗ у цій надзвичайній ситуації триває”,- сказав представник ВООЗ в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, близько 30 тисяч українських лікарів первинної медицини пройшли навчання за курсом Всесвітньої організації охорони здоров'я з психологічної підтримки.

Фото: Fabrice Coffrini / Contributor / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-