Холери у південних регіонах не виявили, на Одещині зафіксували ротавірус - МОЗ

Холери у південних регіонах не виявили, на Одещині зафіксували ротавірус - МОЗ

Укрінформ
У південних регіонах України холери не виявлено, в Одеській області зафіксовано ротавірус.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

"Хотів би звернути увагу на Одеську область. Ми забезпечили розширення моніторингових точок по питній воді. ...Холери ми не знаходимо в морській та річковій воді. Але в Одеській області ми вже кілька днів поспіль знаходимо ротавірус - це звичайна кишкова інфекція, вірусна інфекція, і при купанні, користуванні водоймами у разі ковтання води людина може отримати гостру кишкову інфекцію", - сказав Кузін.

За його словами, на цей час розгорнуто близько 40 точок моніторингу води по всьому річищу Дніпра, і забори води на виявлення збудника холери проводяться щоденно.

Читайте також: Вірусний гепатит, кишкові інфекції та ботулізму: у МОЗ розповіли, які ризики несе підтоплення

"Станом на сьогодні всі результати негативні, і починаючи з 1 червня кожна людина з важким перебігом гострої кишкової інфекції або розладами кишково-шлункового тракту додатково обстежується на холеру. До прикладу, по Одеській області за минулий тиждень у нас була (з гострою кишковою інфекцією - ред.) 181 особа. Обстежено було 172 людини, пропустили лише тих, у кого був легкий перебіг", - сказав Кузін.

Він наголосив, що ситуація щодо холери наразі спокійна, прогнозована і керована, на підтоплених територіях працюють епідеміологи. Херсонській, Одеській, Миколаївській областях підготовлено резерв ліжок в інфекційних відділеннях.

Читайте також: Медики готові реагувати на можливі спалахи хвороб у зоні підтоплень – Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-