Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Знаєте, кого медики найбільше бояться брати «по швидкій»?

Знаєте, кого медики найбільше бояться брати «по швидкій»?

Блоги
Укрінформ
Виявляється, – хворих-гемофіликів, бо найменший поріз і відсутність дорогих ліків на той момент у лікарні – це смерть і погані показники для лікарні…

А чи знаєте ви, що на обліку в Україні перебуває близько 2,5 тисячі хворих на гемофілію? Але це офіційні дані, експерти ж стверджують, що їх у півтора-два рази більше.

Гемофілія – це генетичне порушення, яке супроводжує людину все життя. За підрахунками, тільки 32% хворих на гемофілію в Україні будуть жити довше, ніж 50 років. Хвороба характерна переважно для чоловіків та проявляється у тривалих кровотечах через відсутність фактора згортання крові.

Серед хворих на гемофілію в Україні – біля 600 дітей. Вони не можуть, як звичайні діти, бігати, грати в рухливі ігри, користуватися громадським транспортом тощо, бо завжди є ризик травмуватися. Проте їхні однолітки у європейських країнах ведуть нормальний спосіб життя, отримують освіту, професію – правильна профілактика допомагає їм уникнути ускладнень захворювання і дожити до старості! Державні програми в розвинених країнах забезпечують гемофіликів ліками не лише для зняття гострих станів, а для профілактики кровотеч.

Ми хочемо дати такий шанс і українцям, усім хворим на цю страшну недугу. І ми наполегливо працюємо над цим: у світі є лише 8 країн, що мають технологію збору фактору коагуляції крові. На пострадянському просторі жодна колишня республіка, окрім нас, на сьогодні не має такої технології. Вона є лише в Україні, у фармацевтичної компанії «Біофарма». Ми провели колосальну роботу протягом останніх років, запустили унікальне обладнання, оновили та навчили команду, запросили західних фахівців, які мають досвід роботи у провідних зарубіжних фармкомпаніях, а наша надсучасна лабораторія точно не має аналогів не лише в Україні, а й у сусідніх державах.

Вже у наступному році запускаємо новий, потужний, надсучасний фракціонатор плазми крові, який дозволить забезпечити Україну препаратами згортання крові. Але найголовніше, що результатом всього цього є реальний шанс у хворих на цю небезпечну хворобу жити повноцінним життям за умови відповідного лікування. Як відомо, гемофілія – одна з найдорожчих хвороб людини, оскільки основним елементом ліків є людська донорська плазма, і тому багато хворих не можуть собі дозволити постійно купувати собі закордонні ліки. Але ціна наших, українських, препаратів – у 2-2,5 раза дешевша!

Тож в рамках нашої соціальної акції «Нам не все одно. Ми разом» на підтримку хворих на гемофілію в Україні, окрім благодійної допомоги (лише за цей рік ми надали лікувальним закладам Київської області допомогу на суму в 1 млн грн), ми поставили перед собою амбітну мету: протягом найближчих 10 років забезпечити виробництво факторів згортання крові в об’ємі, що задовольнить потреби пацієнтів всієї України, а також збудувати 10 сучасних плазмоцентрів по всій країні.

Отож, переконаний, що за 10 років ми здатні вирішити проблему гемофілії Україні!

Костянтин Єфименко, громадський діяч, голова Наглядової ради Фармацевтичної компанії «Біофарма»

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-