Українці, які змінять місце голосування, отримають лише один бюлетень

Українці, які змінять місце голосування, отримають лише один бюлетень

Укрінформ
Українці, які змінять місце голосування перед виборами до Верховної Ради, отримають на виборчій дільниці лише один бюлетень – за партійними списками.

Обидва бюлетені (для голосування за партію і за мажоритарного кандидата) отримають лише ті виборці, які змінять місце голосування в межах "рідного" округу або поїдуть голосувати за місцем реєстрації, нагадала у вівторок у Facebook громадянська мережа ОПОРА.

"Перед парламентськими виборами місце голосування можна змінити, як і перед президентськими. Процедуру можна пройти до 15 липня включно. Однак особливість парламентських виборів у тому, що у разі зміни місця голосування виборцю дадуть лише один бюлетень – за партійними списками. Обидва бюлетені – і за мажоритарного кандидата, і за партію – отримають тільки ті виборці, які змінять місце голосування в межах "рідного" округу. Ще один варіант – просто поїхати голосувати за місцем реєстрації", - йдеться у повідомленні.

В ОПОРІ також додали, що з інструкцією, як змінити місце голосування, можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомлялося, 24 травня в Україні розпочалася виборча кампанія з позачергових виборів народних депутатів. Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. 21 травня він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту. Указ набув чинності 23 травня після опублікування в "Урядовому кур’єрі". Позачергові вибори народних депутатів мають відбутися 21 липня.

Читайте також: На парламентські вибори треба удвічі більше бюлетенів, ніж на президентські - ЦВК

Раніше голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук повідомила, що виборці, які потребують тимчасової зміни місця голосування на парламентських виборах, мають зробити це до 15 липня включно.

Для виборців, виборча адреса яких на тимчасово окупованій території, достатньо лише паспорта з відповідною реєстрацією. Всім іншим громадянам доведеться додати документи, які підтвердять їх перебування в день голосування в тому місці, де вони хочуть проголосувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-