В Італії оштрафували Amazon на €10 мільйонів

В Італії оштрафували Amazon на €10 мільйонів

Укрінформ
Антимонопольний орган Італії заявив у середу, що оштрафував компанію Amazon на 10 мільйонів євро за нечесну торговельну практику.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

Зазначається, що штраф пов’язаний з тим, що для широкого асортименту продуктів на італійському сайті Amazon заздалегідь встановлена опція «повторної покупки» замість одноразової покупки.

Італійська влада заявила, що це стосується як товарів, які продаються безпосередньо Amazon, так і третіх осіб, які продають товари через платформу маркетплейсу.

«Попередня активізація позначки періодичної покупки спонукає людину періодично купувати товар – навіть без фактичної потреби – таким чином обмежуючи вибір», – зазначив регулятор.

Читайте також: Amazon скоротить сотні робочих місць у відділі хмарних обчислень

В антимонопольному відомстві додали, що «поведінка групи компаній суперечить стандартам професійної ретельності», тому що оператор такого масштабу як Amazon зобов’язаний створювати онлайн-інтерфейси для купівельних процесів, які дозволятимуть споживачам робити «вільний і свідомий комерційний вибір».

Влада Італії зауважила, що фінансові стягнення були застосовані до двох компаній, які входять до групи – люксембурзькі Amazon Services Europe та Amazon EU.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Франція оштрафувала французький складський підрозділ компанії Amazon на 32 млн євро за «надмірно нав’язливу» систему стеження за роботою персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-