МАГАТЕ перевірило уранові об’єкти на Кіровоградщині

МАГАТЕ перевірило уранові об’єкти на Кіровоградщині

Фото
Укрінформ
Інспектори МАГАТЕ перевірили відповідність облікованих ядерних матеріалів обсягу видобутої і переробленої уранової руди.

Про це повідомляє Кіровоградська ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Інспектори МАГАТЕ перевірили відповідність облікованих ядерних матеріалів обсягу видобутої і переробленої уранової руди», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, перший заступник начальника Кіровоградської ОВА Павло Конопко відвідав Інгульську шахту у якості сертифікованого фахівця МАГАТЕ з питань фізичного захисту ядерного матеріалу і ядерних установок.

«Він обстежив виробничі процеси 230-го, 300-го і 420-го горизонтів. Видобуток руди відповідає обсягам переробленого урано-оксидного концентрату. Шахта працює у три зміни на добу, а отже, є робота шахтарям, соціальні гарантії кіровоградцям та ядерне паливо і електрика для України», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Смолінську шахту також відвідали інспектори МАГАТЕ. За результатами місія МАГАТЕ відзвітувала, що Україна дотримується вимог пункту А статті 7 щодо обліку і контролю ядерного матеріалу та гарантій Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та ядерних технологій.

Читайте також: МАГАТЕ знову зафіксувало вихідний артилерійський вогонь з території ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, канадська компанія САМЕСО допоможе модернізувати стволи урановидобувної шахти ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Фото: Кіровоградська ОВА / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-