Данія направляє 200 мільйонів крон на інвестиції в український ОПК

Данія направляє 200 мільйонів крон на інвестиції в український ОПК

Укрінформ
Данія підтримає українських виробників ОПК та виділить 300 млн крон (близько 43 млн дол) на підтримку приватного сектору в Україні.

Такі результати робочого візиту першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко у Данію, повідомляє Укрінформ з посиланням на Мінекономіки

Данія виділила новий пакет військової допомоги для України, у якому 200 мільйонів данських крон (понад 28 мільйонів доларів) з особливим фокусом на підтримку українських виробників оборонно-промислового комплексу.

Крім підтримки наших виробників, виділяють загалом майже 2 мільярди данських крон на закупівлю амуніції, дронів і компонентів до ракет у співпраці із Нідерландами та Чехією, а також на посилення морської компоненти Сил оборони нашої держави.

«Данія системно підтримує українських виробників у різноманітних сферах. Нині до них додався і оборонно-промисловий комплекс. Це важливий вклад не лише у нашу стійкість на полі бою, але у нашу економіку, адже це робочі місця для українців і податки, які залишаються всередині країни», – зазначила Юлія Свириденко.

Читайте також: Данія виділяє $43 мільйони для своїх компаній, які реалізують бізнес-проєкти в Україні

Крім того, Данія розширила фінансування Данського експортно-інвестиційного фонду на 300 млн данських крон. Фонд підтримує не лише данських експортерів, але й надає фінансові інструменти для українських компаній, які мають данських постачальників та данські компанії, які готові інвестувати в Україну. Фонд вже відібрав 21 проєкт, який Данія готова реалізувати в Україні. Наразі проєкти на стадії оцінки.

За словами Свириденко, крім підтримки інвестицій в Україну, партнери готові підтримувати український імпорт у Данію. Країна вже має кілька пілотних проєктів. Наприклад, у данських супермаркетах з’явилися полиці із товарами, зробленими в Україні.

«Сподіваємось на масштабування цієї ініціативи. Крім того, Торгова палата Данії готова популяризувати купівлю данськими компаніями української продукції й сприяти виходу українських виробників на данський ринок. І не менш важливо – прагнемо поглиблювати співпрацю українських та данських виробників у сфері гуманітарного розмінування. Данська компанія Hydrema, яка виробляє важкі машини для розмінування, вже локалізувала своє виробництво в Україні. Потужності компанії дозволяють виробити 14 машин впродовж наступних 2 років. Тож сподіваємось, що зможемо спільно досягти того, аби ці спроможності вдасться реалізувати задля безпеки українських земель», - долала міністр економіки.

Читайте також: Гуманітарне розмінування: Україна планує поглибити співпрацю із виробниками з Данії

Як повідомлялося, Данія надає 5,8 млн дол. США Фонду підтримки енергетики України. Загалом за два роки країна внесла до Фонду близько 11 мільйонів євро.

Фото: me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-