Українці з початку року сплатили 8,8 мільйона добровільних внесків на пенсійне страхування

Українці з початку року сплатили 8,8 мільйона добровільних внесків на пенсійне страхування

Інфографіка
Укрінформ
У січні - березні 2024 року у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування надійшло 8,8 млн грн добровільних внесків.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Від початку 2024 року станом на 1 квітня у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування здійснено 4 229 добровільних платежів на загальну суму 8,8 млн грн. Понад половина платежів (55%) здійснені в розмірі мінімального страхового внеску – 1 562 грн.

Переважна більшість добровільних внесків – 3 541 – були зроблені для набуття власного страхового стажу. Ще 701 платник здійснив переказ коштів на користь інших осіб.

Цьогоріч від 17 «меценатів» надійшло 176 343,07 грн благодійних пожертв. 9 переказів були персоналізованими, 8 – знеособленими.

Читайте також: Зростання виплат для пенсіонерів, які працюють: автоматичний перерахунок очікується у червні

Як повідомлялося, в Україні набув чинності закон від 4 листопада 2022 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні». Цей закон спрощує механізм підтримки існуючої солідарної пенсійної системи завдяки добровільним внескам для збільшення або власних пенсійних виплат у майбутньому, або для адресної підтримки пенсіонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-