Fitch знизило прогноз щодо кредитного рейтингу Китаю до «негативного»

Fitch знизило прогноз щодо кредитного рейтингу Китаю до «негативного»

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило прогноз щодо кредитного рейтингу Китаю до «негативного», пославшись на ризики для держфінансів, оскільки економіка стикається зі зростаючою невизначеністю у переході до нових моделей зростання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що Fitch знизило свій рейтинг (услід за аналогічним кроком з боку агентства Moody's у грудні) на тлі того, що Пекін активізує зусилля зі стимулювання слабкого відновлення після пандемії COVID-19 за допомогою фіскальної та монетарної підтримки.

«Перегляд прогнозу Fitch відображає складнішу ситуацію в державних фінансах Китаю, пов'язану з подвійним ударом у вигляді уповільнення зростання та збільшення боргу», – сказав старший економіст компанії Natixis Asia-Pacific. За його словами, це не означає, що КНР найближчим часом оголосить дефолт.

Хоча агенція знизила прогноз рейтингів зі «стабільного» до «негативного», вказуючи на те, що зниження рейтингу можливе у середньостроковій перспективі, агенція підтвердила рейтинг Китаю на рівні «A+».

Читайте також: Fitch знизило кредитний рейтинг США

S&P, інша велика глобальна рейтингова агенція, також надала Китаю рейтинг A+, що еквівалентно рейтингу Moody's A1.

Fitch прогнозує, що економічне зростання Китаю сповільниться до 4,5% у 2024 році з 5,2% минулого року, тоді як Міжнародний валютний фонд очікує, що ВВП Китаю зросте на 4,6% цього року.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Китаю цього року планує зберегти темпи зростання національної економіки на рівні 5% та збільшити на понад 7% – до 1,7 трлн юанів (239 млрд дол.) – витрати на оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-