Збитки довкіллю внаслідок удару по ДніпроГЕСу попередньо оцінені у ₴140 мільйонів - Стрілець

Збитки довкіллю внаслідок удару по ДніпроГЕСу попередньо оцінені у ₴140 мільйонів - Стрілець

Укрінформ
Засмічення ґрунтів та води внаслідок удару росіянами по ДніпроГЕСу попередньо оцінені у ₴140 мільйонів.

Про це повідомив в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новин» міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передає Укрінформ з посиланням на Міндовкілля.

«На сьогодні попередня сума збитків внаслідок удару по ДніпроГЕСу становить ₴140 мільйонів Але підрахунок триває, оскільки збитки довкіллю - це не тільки утворення відходів руйнації або завдана воді шкода. Це ще горіння, це вибух, це вплив на всі елементи екосистеми», - сказав міністр.

За його словами, інспектори Державної екологічної інспекції зафіксували засмічення ґрунтів та пляму нафтопродуктів орієнтовною масою 0,5 т.

Наразі першочергове завдання - слідкувати за тим, щоб забруднені води не потрапили до місць безпосереднього забору для подачі населенню.

Читайте також: Атака на ДніпроГЕС: у Запоріжжі запустять новий проїзд між правим і лівим берегами

«Фахівці Держекоінспекції та Держводагентства продовжують здійснювати щоденний моніторинг стану водних ресурсів у річці Дніпро нижче греблі ДніпроГЕСу. У жодній точці відбору станом на сьогодні не фіксується перевищення вмісту нафтопродуктів. Я впевнений, що за кілька днів, можливо, за тиждень ситуація буде нормалізована. Хоча і зараз вона в принципі вже в нормі», - наголосив Стрілець.

Як повідомлялося, вранці 22 березня військові РФ завдали 20 ракетних ударів по території Запоріжжя. Зазнали пошкоджень та руйнувань об’єкти інфраструктури міста, зокрема Дніпровська ГЕС. Внаслідок удару стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-