Індекс Nikkei оновив рекорд на Токійській біржі

Індекс Nikkei оновив рекорд на Токійській біржі

Укрінформ
На Токійській фондовій біржі в п'ятницю, 22 березня, індекс Nikkei досяг рекордного максимуму другий день поспіль через послаблення єни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Оновлення рекорду відбулося після того, як усі три основні індекси у Нью-Йорку (США) два дні поспіль закривалися на рекордних максимумах.

Індекс Nikkei після закінчення торгів був на 72 пункти вищим за показник попереднього дня, завершивши тиждень на позначці 40 888 пунктів. В один із моментів він піднявся більш як на 270 пунктів.

Інвестори купували акції компаній, пов'язаних з експортом, на тлі падіння курсу єни до долара.

Зазначається, що індекс Nikkei зростав останні чотири торгових дні. Підвищення індексу розпочалося у понеділок, за день до того, як Банк Японії вперше за 17 років підняв відсоткові ставки.

Читайте також: Акції на Токійській фондовій біржі здорожчали до максимуму з 1990 року

Багато інвесторів вважають, що центральний банк Японії поки що продовжить пом'якшення грошово-кредитної політики і очікують, що великий розрив у відсоткових ставках між Японією та США збережеться.

Як повідомляв Укрінформ, Банк Японії на засіданні 19 березня 2024 року ухвалив рішення відмовитися від політики негативних процентних ставок і вперше за 17 років підняв процентну ставку за кредитами «овернайт».

Фото: Agencies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-